Kurven er tom
Du har valgt:
Ønsker du at købe a-kasse og fagforening?
Er du også interesseret i fagforening? Vælg fagforening
Er du også interesseret i a-kasse? Vælg a-kasse

På vej til ...

En ændring af din beskæftigelse i virksomheden, kan have stor indflydelse på din forsikring i a-kassen. Derfor er det godt at søge om vejledning, uanset om du søger om en ydelse i a-kassen eller ikke.

Det er vigtigt at du kontakter a-kassen for vejledning, uanset om du er ved at afhænde virksomheden helt, eller blot er ved at ændre din beskæftigelse i den.

På vej i lønarbejde

Hvis du har fundet lønarbejde, og dette skal være dit nye "hovederhverv", så skal du have ændret din forsikring i a-kassen til en lønmodtager forsikring.

Vi beder dig derfor lige kontakte os, og oplyse om dit nye arbejde, så vi kan få tilrettet din forsikring.

Påbegyndelsen af lønarbejdet kan også betyde at du enten trapper ned med din aktivitet i virksomheden, eller måske at du vælger helt at stoppe med virksomheden.

Hvis du alene trapper ned med aktiviteten i virksomheden, skal du være meget opmærksom på, om virksomheden på sigt kan blive godkendt som bierhverv i a-kassen. Læs her om betingelserne for at ændre til bierhverv.

Er du derimod ved at lukke virksomheden helt, så er det vigtigt at du får lukket virksomheden korrekt, for at den ikke skal udgøre en hindring for dig, i en evt. fremtidig ansøgning om ydelse fra a-kassen. Læs her om betingelserne for ophør som selvstændig.

På vej til ledighed

Hvis du skal søge om dagpenge eller en anden ydelse fra a-kassen, er det vigtigt at din virksomhed er afhændet helt.

Der er forskellige måder at afhænde virksomheden på. Disse måder kan du læse mere om under ophør som selvstændig.

Udover at virksomheden skal være afhændet helt, er der også andre forhold du skal opfylde for at kunne modtage dagpenge. Disse betingelser kan du læse mere om under dagpenge.

På vej på efterløn

I forhold til efterløn er der 2 ting du skal være opmærksom på.

Det ene er at få søgt om dit efterlønsbevis, fra den dato hvor du har alderen til at kunne gå på efterløn. Efterlønsbeviset skal du søge om, også selvom du ikke skal på efterløn lige nu. Uden efterlønsbeviset står du nemlig meget dårligere stillet, den dag du evt. vil på efterløn.

Den anden ting du skal være opmærksom på er, om du evt. vil kunne gå på efterløn uden af afhænde din virksomhed først. Der er kun meget få muligheder for at få efterløn og selvstændig virksomhed.

Her kan du læse meget mere om efterløn.