Kurven er tom
Du har valgt:
Ønsker du at købe a-kasse og fagforening?
Er du også interesseret i fagforening? Vælg fagforening
Er du også interesseret i a-kasse? Vælg a-kasse

Tvungent ophør

Du kan blive tvunget til at ophøre ved konkurs, betalingsstandsning eller tvangsauktion.

Nogle gange vælger du ikke selv, om du ønsker at ophøre - omstændighederne tager valget for dig. 

Konkurs 

Kan du ikke betale dine regninger, kan dine kreditorer indgive en konkurs begæring imod dig, til skifteretten. Hvis skifteretten ikke mener du er i stand til at betale regningerne, afsiges der konkursdekret. 

Driver du en personligt ejet virksomhed, er det dig personligt der bliver erklæret konkurs.Driver du virksomhed som et aktie- eller anpartsselskab, er det alene selskabet, der bliver erklæret konkurs. 

Som udgangspunkt er det fra dekretdatoen at du betragtes som ophørt, da du fra denne dato ikke længere råder over virksomheden. Kan du dokumentere, at du har været afskåret fra at drive virksomheden siden beggæringsdatoen, kan du betragtes som ophørt 7 dage efter begæringen er modtaget i skifteretten. 

Hvis den konkursramte virksomhed er ejet igennem et holdingselskab, skal du dog også dokumentere dit ophør med holdingselskabet, inden du kan betragtes som endeligt ophørt. 

Tvangsopløsning

Driver du virksomhed i selskabsform, skal du overholde selskabsloven. Overholder du ikke selskabsloven, vil Erhvervs og Selskabsstyrelsen give dig en frist på 3 måneder til at få bragt forholdene i orden igen, og ellers vil de give besked til skifteretten om at tvangsopløse dit selskab.De typiske forhold i selskabsloven der ikke overholdes er: 

  • at regnskabet ikke indgives rettidigt 
  • at selskabets revisor har trukket sig 
  • at selskabets direktion / bestyrelse har trukket sig 
Fra det tidspunkt hvor skifteretten bliver bedt om at tvangsopløse selskabet, vil du sædvanligvis kunne betragtes som ophørt.

Tvangsauktion

Endelig kan du komme i den situation, at din virksomhed bliver solgt på tvangsauktion. Her vil du også være ophørt, når virksomheden er solgt. Salget må dog ikke være til dig selv, din ægtefælle eller til umyndige børn.