Kurven er tom
Du har valgt:
Ønsker du at købe a-kasse og fagforening?
Er du også interesseret i fagforening? Vælg fagforening
Er du også interesseret i a-kasse? Vælg a-kasse

Krav til beskæftigelse

For at have ret til dagpenge skal du opfylde beskæftigelseskravet, dvs. du skal have haft mindst 52 ugers fuldtidsarbejde.

Beskæftigelseskravet

Du skal kunne dokumentere 52 ugers arbejde på fuld tid inden for de seneste 3 år. Kun arbejdstimer i den periode, hvor du har været medlem af en a-kasse, tæller med.

Dine arbejdstimer i virksomheden kan tælle med til at opfylde beskæftigelseskravet, hvis vi vurderer, at du har drevet selvstændig virksomhed i væsentligt omfang.

Har du haft lønarbejde ved siden af  - eller inden opstart af din virksomhed, kan disse arbejdstimer også tælle med i beskæftigelseskravet. Vi må dog kun bruge lønarbejdstimer i de perioder, hvor du ikke har arbejdet i væsentligt omfang i virksomheden.  

Selvstændig virksomhed i væsentligt omfang

Du skal sandsynliggøre, at dit arbejde i virksomheden kan sidestilles med lønarbejde på over 30 timer pr. uge. Det er derfor vigtigt, at du fortæller os om:

  • din arbejdstid 
  • dine arbejdsopgaver 
  • antal ansatte  
  • virksomhedens åbningstid 
  • virksomhedens art, herunder pris pr. behandling, vare, time el.lign. 
  • din omsætning, som fremgår af dit regnskab eller lign. 

Arbejdstid og omsætning

I A-kassen sammenholder vi dine oplysninger om arbejdstid mv. med din omsætning. Vi tager naturligvis hensyn til, at du ikke har en indtægt for alle timer. Det kan være, at du har kørsel, forberedelsestid, administration eller andre opgaver, som du ikke får direkte betalt af dine kunder. Vi er dog nødt til at sikre os, at den overvejende del af dit arbejde giver dig en indtægt - derfor har vi brug for dit regnskab.

De uger vi vurderer, at du har arbejdet i væsentligt omfang, medregner vi til beskæftigelseskravet. Vi medregner kun hele uger, samt uger, der ligger inden for den periode, hvor du har været medlem af a-kassen.